CALL US: 0744 669 257
OPENING HOURS: Luni - Vineri: 09 - 17

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere se da cu Politia si consta intr-o proba teoretica si o proba practica.

Proba teoretica consta in rezolvarea unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice care contine 26 intrebari ( examen efectuat pe calculator).
Timpul alocat rezolvarii unui chestionar de verificare a cunostintelor teoretice este de 30 minute. Proba teoretica se promoveaza obtinand minim 22 puncte din 26.

Proba practica se sustine de catre cei ce au promovat proba teoretica de sala.
Proba practica consta in conducerea autoturismului pe traseu, impreuna cu un agent de la Politie.

Elevii cu domiciliu stabil in Resita vor sustine examenul in Resita, pe masina pe care au efectuat instructia practica, precum si cei cu viza de flotant.

Elevii care nu au domiciliul in Resita vor sustine examenul in localitatea de care apartin.

Cursul de scolarizare absolvit este valabil timp de 1 an de la data terminarii scolii de soferi. Dupa trecerea acestui interval va fi necesara refacerea cursului de scolarizare auto.

Ordinul nr. 4/2010 modifica si structura testului in functie de categoria si subcategoria de permis de conducere solicitate, si se face dupa cum urmeaza:

– pentru categoriile A si A1, testul cuprinde 20 de intrebari, timpul de solutionare fiind de 20 de minute (pentru a promova, candidatul trebuie sa raspunda corect la cel putin 17 intrebari);

– pentru categoriile B, B1, C, C1, Tr, D, D1, Tb sau Tv, testul cuprinde 26 de intrebari, timpul de solutionare fiind de 30 de minute (cel putin 22 raspunsuri corecte);

– pentru categoriile BE, C1E, CE, D1E si DE, testul cuprinde 11 de intrebari, timpul de solutionare fiind de 15 de minute (cel putin 9 raspunsuri corecte).

Art. 22 din noul ordin prevede noi dimensiuni pentru poligonul special amenajat necesar desfasurarii probei practice de conducere a autovehiculelor din categoria A si subcategoria A1, ele fiind prevazute in schita din anexa nr. 5 a Ordinului. Aceste prevederi vor intra in vigoare de la data de 15 martie 2010.

O modificare importanta adusa de noul act normativ vizeaza cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene (UE) sau ale Spatiului Economic European (SEE), care pot fi candidati la examinare pentru obtinerea permisului de conducere, insa numai daca „au rezidenta normala in România sau aflati la studii in România pentru o perioada de cel putin 6 luni.” Anterior noului act normativ, erau acceptati la examinare numai „cetatenii români si cetatenii straini cu domiciliul sau resedinta in România, care solicita examinarea pentru obtinerea permisului de conducere”.

In ceea ce priveste examinarea, aceasta cuprinde tot doua probe, una teoretica si una practica, cu deosebirea ca proba teoretica consta in rezolvarea unui test in sistem informatic, prin utilizarea unei aplicatii informatice pusa la dispozitia candidatilor de Directia regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Accesul la aplicatia informatica se realizeaza pe baza unui bon de ordine care contine un cod de bare, inmânat de lucratorii serviciilor publice comunitare la intrarea candidatului in sala de examinare. Codul de bare identifica un test completat de un anumit candidat si are valabilitate doar in ziua curenta examinarii.

AŢI FOST DECLARAT ADMIS 🙂 Veţi merge să vă programaţi pentru susţinerea examenului practic(traseul). După programarea traseului, trebuie sa contactati imediat Scoala de Soferi PROFI pentru ca noi să putem rezerva maşina şi instructorul pentru ziua cea mare.

AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: Va trebui să aşteptaţi 16 zile calendaristice şi să vă prezentaţi din nou la examenul de teorie.

AŢI FOST DECLARAT ADMIS 🙂 Felicitări! Sunteţi deţinătorul unui permis de conducere. Tot ceea ce mai trebuie să faceţi este să vă prezentaţi în zilele urmatoare cu un act de identitate la sediul DRPCIV pentru ridicarea carnetului.

AŢI FOST DECLARAT RESPINS (: În acest caz trebuie să efectuaţi 3 şedinţe de pregătire practică pentru a putea solicita o nouă programare la traseu si să aşteptaţi 16 zile calendaristice pentru a vă reprograma.După cele 3 şedinţe noi vă vom elibera o adeverinţa in baza căreia veţi face o nouă programare.

pentru categoriile AM, A1, A2 si A, promovarea examenului  presupune rezolvarea unui chestionar cu 20 de intrebari, in 20 de minute, cu minim 17 raspunsuri corecte;

– pentru categoriile B, C, D, promovarea examenului  presupune rezolvarea unui chestionar cu 26 de intrebari, in 30 de minute, cu minim 22 raspunsuri corecte;

– pentru categoria CE promovarea examenului  presupune rezolvarea unui chestionar cu 11 intrebari, in 15 de minute, cu minim 9 raspunsuri corecte;

Examenul teoretic promovat este valid pe toata perioada de valabilitate a scolii.

Avizul medical si avizul psihologic au valabilitate 1 an.

Puteti face scoala de soferi doar daca sunteti rezident in Romania (cu o valabilitate de minim 6 luni a documentelor).

Daca permisul este obtinut intr-o tara din UE,nu trebuie sa faceti scoala.Daca tara nu este membra a UE , trebuie sa faceti scoala in Romania.

Da, in urma incheierii unei conventii ulterioare contractului, si achitarii unei sume care difera in functie de categorie.

  INSCRIE-TE ONLINE SI AI 10% REDUCERE

Inscrie-te acum